Notícia ampliada

 • 19nov
  Els municipis del Delta del Llobregat emprenen la transformació cap a a l'economia circular

  Gavà, Viladecans, Sant Boi i El Prat de Llobregat participen en el programa Ecoindustria, que pretén incrementar la competitivitat de les empreses a través de la sostenibilitat

   

  El proper 20 de novembre se celebrarà la jornada de presentació de la tercera edició del projecte Ecoindústria, impulsat pels municipis de Gavà, Viladecans, Sant Boi i El Prat de Llobregat. L'objectiu del programa és introduir les empreses del territori al model d'economia circular per tal d'incrementar-ne la competitivitat a través d'un model de creixement sostenible que redueixi l'impacte en el medi.

   
  L'acte, que enguany se celebra a Sant Boi de Llobregat i que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, comptarà amb la participació d'empreses establertes al Delta així com la intervenció dels ajuntaments dels municipis implicats. Durant la jornada es presentarà el mapa d'instruments que les institucions, tant locals com europees, posen a l'abast per finançar projectes que incloguin l'economia circular. També es farà una taula rodona on les empreses exposaran les seves bones pràctiques encaminades a implementar aquest model de producció i una sessió de networking.
   
  L'economia circular és un model d'utilització dels recursos que vol trencar amb el cicle tradicional extreure-utilitzar-llençar per tal de reduir l'extracció de matèries primeres reaprofitant-ne els residus; es tracta d'allargar la vida dels recursos utilitzats reintroduint-los novament al cicle de producció. És una forma d'abordar els desafiaments als que s'enfronta l'empresa i que genera creixement, ocupació i redueix els efectes negatius sobre el medi ambient, fent unes societats més justes i sostenibles.
   
  Més informació a ecoindustria.net

 • Tornar