Notícia ampliada

 • 05mar
  Gavà comptarà amb una «Lanzadera de Empleo»

   

  L'Ajuntament de Gavà, la Fundación Santa María la Real i la Fundació Telefònica col·laboren per engegar al maig una «Lanzadera de Empleo» a la ciutat. Per a això, compten amb el co-fnannament del Fons Social Europeu, dins del programa operatiu POISES.

  La «Lanzadera de Empleo» comptarà amb 20 places, destnades a joves en situació d'atur menors de 35 anys, de qualsevol nivell formatu i experiència professional. Comptaran amb el suport d'un equip tècnic especialitzat durant cinc mesos per actvar i optmitzar la seva cerca de treball. Les persones interessades en aquest programa d'orientació laboral gratuït, pel qual ja han passat 9.000 persones en tot el país amb un percentatge d'inserció laboral que s'acosta al 60%, disposen fns al 2 de maig per inscriure's a la web de «Lanzadera de Empleo» o al Centre de Suport a l'Empresa.

  La ciutat de Gavà comptarà al maig amb una «Lanzadera de Empleo», un innovador programa d'orientació laboral que servirà per ajudar a 20 persones en situació d'atur a entrenar una innovadora cerca de treball en equip, sota una cultura col·lectva, solidària i proactiva, d'acord a les coordenades del nou mercat laboral. Així ho ha anunciat avui en roda de premsa l'Alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez; el Director de Fundació Telefònica Catalunya, Joan Cruz; i la portaveu de la Fundación Santa María la Real, Soraya de las Sías. En la seva intervenció, Raquel Sánchez ha mostrat la seva satsfacció per poder tirar endavant a Gavà aquest projecte. L'alcaldessa ha destacat el treball que des de l'Ajuntament es realitza per "generar un entorn favorable per tal que es puguin desenvolupar actvitats econòmiques i perquè les persones que busquen ocupació tinguin les eines necessàries per fer-ho més factible".

  Sánchez està convençuda que "aquestes actvitats que posem en marxa amb aquest objectiu tenen una capacitat d'infuència i incidència molt directa. Acabem ajudant a persones reals de la nostra ciutat, treballant amb el sector empresarial per crear l'entorn favorable en unes condiciones idònies perquè es generin llocs d'ocupació de qualitat.

  Persones destinatàries
  La «Lanzadera de Empleo» de Gavà anirà destnada a 20 persones en situació d'atur, preferiblement joves menors de 35 anys. Si les 20 places no es cobreixen amb aquests perfils, es reserva la possibilitat que cinc puguin destnar-se a persones de major edat, fins als 59 anys. En qualsevol cas, podran tenir qualsevol nivell formatu (ESO, Formació Professional, Batxillerat, així com diplomatures o llicenciatures universitàries) i procedir de
  qualsevol sector laboral, tnguin o no experiència prèvia. El Director de Fundació Telefònica Catalunya, Joan Cruz ha parlat de dos elements que cal
  destacar d'aquest projecte. D'una banda, l'aspecte quantitatu ja que el nivell d'inserció laboral dels partcipants és molt alt. Segons Cruz "hi ha moltes llançadores amb el 90 i el 100% d'ocupació. En aquest percentatge cal tenir en compte que tot dependrà tambs del grup de persones que la conformen les seves habilitats i les seves capacitats". D'altra banda, hi ha un element qualitatu donat que "suposa una transformació personal dels participants que agafen confiança en si mateixos en un procés que és col.laboratiu, solidari i aprendre a acostar-se al món laboral d'un altre manera."

  La portaveu de la Fundación Santa María la Real, Soraya de las Sías, ha destacat que "es tracta d'un programa d'innovació social, de orientació laboral que consisteix en activar a 20 persones desocupades per realitzar una cerca d'ocupació innovadora, proactiva, solidària i adaptada a les noves realitats laborals". De las Sías també ha destacat que és important poder aconseguir un grup heterogeni, de diferents àmbits laborals i nivells formatius "si les 20 persones de l'equip tenen els mateixos perfls apareixerà la competència a l'hora de buscar ocupació. En canvi si ss un grup molts divers fomentarem
  la col.laboració que tots busquin un lloc de treball per a tots".


  Què faran a la «Lanzadera de Empleo»?
  Les 20 persones que resultn seleccionades, es reuniran diversos dies a la setmana en locals cedits gratuïtament per Ajuntament de Gavà. Amb la guia i orientació d'un/a tècnic/a especialitzat/ada duran a terme diverses actvitats per optmitzar la seva cerca de treball: tallers d'autoconeixement i intel·ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i cerca d'ocupació 2.0; entrenament d'entrevistes personals; elaboració de mapes d'ocupabilitat i visites a empreses.

  Optimitzar la cerca laboral
  "La «Lanzadera de Empleo» no és un mer curs per actualitzar el currículum. Tampoc és una agència de col·locació on donem treball a les persones partcipants. És un programa intensiu per ajudar a persones en situació d'atur a actvar i optmitzar la seva cerca de treball al mercat actual, amb noves tècniques que els permeten guanyar confiança i seguretat a les entrevistes, i amb noves actvitats que els acosten al teixit empresarial", ha detallat el representant de la Fundación Santa María la Real.

  Eina eficaç
  "Les «Lanzaderas de Empleo» són un projecte il·lusionant i innovador en el seu enfocament i en la seva aposta per entendre el treball col·lectiu com una manera de superar la situació de desocupació. Des de Fundació Telefònica recolzem aquesta iniciatva buscant ser un agent multplicador que potenciï els seus bons resultats, ajudant a persones en situació d'atur a trobar el seu camí laboral", ha agregat Joan Cruz.

  Termini d'inscripció
  Les persones interessades a participar al programa, de caràcter gratuït i voluntari, disposen fins al 2 de maig per inscriure's a través de la weeb de «Lanzadera de Empleo» (htp://wawawa.lanzaderasdeempleo.es/formulario-de-inscripcion) o en format presencial, sol·licitant i presentant el corresponent formulari al Centre de Suport a l'Empresa (carrer del Progrés, 27) en horari de 9 a 15 hores de dilluns a divendres; i de 16 a 19 hores els
  dimarts i dijous. També podran sol·licitar informació addicional en el telèfon 93 633 34 50.

Tornar