Mercat Setmanal

Història i ubicació

Al segle XIV ja hi havia documentació escrita que feia referència al mercat dels dimarts a Gavà, concretament la concessió del permís que el rei Jaume II va atorgar a Pere March per celebrar mercat cada dimarts a la Roca.

Llavors, la ubicació inicial va ser a la rambla de Joaquim Vayreda i de Maria Casas. Posteriorment, el mercat es va traslladar al solar on actualment hi ha el col·legi Eramprunyà. Un cop es va iniciar la construcció d'aquest centre escolar, el mercat de marxants va passar a la plaça de Catalunya, on va romandre fins a mitjan 1996. Després, el mercat es va traslladar a la plaça de Francesc Macià i als carrers de Guifré el Pilós i del Mestre Falla, entre els carrers de Sant Lluís i de Santa Teresa.
Des de maig de 2009 el mercat de marxants es va traslladar al carrer del General Josep Moragues i a l'av. Joan Carles I, des del carrer de Sant Pere fins a Sant Lluís, i els trams compresos entre General Josep Moragues i l'av. Joan Carles I.

Des de l'any 2011 el mercat ha tornat al seus orígens i actualment el trobem a la Rambla de Gavà, tots els dimarts de 8 a 14 hores.

Mix Comercial

El mercat setmanal de Gavà té unes 220 parades, distribuïdes entre aquests sectors:

SECTOR Nre. de parades
Tèxtil i moda 125
Alimentació 4
Equipament de la persona 37
Equipament de la llar 28
Lleure i cultura 6
Salut i cosmètica 13
Parades en procés d'atorgament de llicència 9

 

 

Tornar