Garantia Juvenil

Què és?

La Garantia Juvenil és una iniciativa a nivell europeu per rehuir l'atur juvenil. S'adreça a joves entre 16 i 29 anys d'edat, inscrits o no als serveis d'ocupació, i que no tenen feina ni estan formant-se.

Si compleixes els requisits, tindràs l'oportunitat de tenir acompanyament per trobar una oferta de treball, pràctiques o formació.


 

 • Garantia Juvenil

  Què és?

  La Garantia Juvenil és una iniciativa a nivell europeu per rehuir l'atur juvenil. S'adreça a joves entre 16 i 29 anys d'edat, inscrits o no als serveis d'ocupació, i que no tenen feina ni estan formant-se.

  Si compleixes els requisits, tindràs l'oportunitat de tenir acompanyament per trobar una oferta de treball, pràctiques o formació.

   

   

   

  Requisits d'accés

  - Tenir més de 16 a 29 anys

  - Actualment no estar treballant

  - Actualment no rebre cap acció formativa ni educativa

  - Estar interessat en participar activament en les propostes que es plategin des de la Garantia Juvenil.

  - Tenir la nacionalitat espanyola o ser ciutadà de la Unió Europea, o tenir autorització per residir en territori espanyol que habiliti per treballar.

  - Estar empadronat a qualsevol municipi de Catalunya

 • Què et podem oferir?

  - Informació i assessorament

  - Servei d'atenció personalitzada i acompanyament

  - Possibilitat de seguir diferents itineraris:

  1. Orientació laboral i suport a la cerca de feina

  2. Reforç de la teva formació i experiència

  3. Suport per a posar en marxa una idea de negoci

 • On m'he d'inscriure?

  Al Punt d'Informació Juvenil de La Casa Gran.

  C/. Major, 37. Gavà

  Telèfon: 936 355 435

  Horari d'atenció: Dilluns de 10 a 13 hores i de dilluns a dijous de 17 a 20.30 h

 • Joves en pràctiques

  L'Ajuntament de Gavà ha contractat a 5 persones joves en el marc del programa Joves en Pràctiques per un període de 6 mesos (de novembre 2017 a maig 2018) per a desenvolupar  tasques en diversos àmbits de l'organització.

  L'Ajuntament de Gavà, i dins de les accions recollides en l'estratègia de desenvolupament de les polítiques d'ocupació a la ciutat "gavà Impulsa", ofereix 5 oportunitats laborals sota la modalitat de contractes en pràctiques a persones joves que estan en possessió de titulacions universitàries, cicles formatius i/o certificats de professionalitat, durant un període de sis mesos a jornada completa. Els i les joves contractats s'incorporaran a la dinàmica de diversos àmbits de l'Ajuntament: recursos humans, nova governança i economia, cultura-joventut i cooperació, medi ambient i recursos econòmics.

  L'objecte d'aquesta actuació és incentivar la contractació laboral en pràctica de joves amb formació, beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, amb la finalitat de millorar la seva ocupabilitat amb l'adquisició d'aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral, de manera que sigui possible la seva incorporació al mercat laboral de forma estable i duradora en el temps.

  Els contractes de treball s'efectuen d'acord amb les condicions establertes en l'Ordre TSF/213/2016, d'1 d'agost, i compten amb el cofinançament del 91,89% de:

  Programa Fem Ocupació per a Joves

  L'Ajuntament de Gavà ha engegat de nou el projecte "Fem Ocupació per a Joves", gestionat pel Centre de Suport a l'Empresa i subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el Ministeri d'Ocupació i Seguretat, d'acord a  l'Ordre EMO/256/2015, modificada per l'Ordre TSF/212/2016, de 29 de juliol, i la  resolució TSF/2937/2017, de 14 de desembre.

  Inclou les següents actuacions:

  • Contractació dels joves durant 6 mesos, a empreses de diferents sectors, i preferiblement situades a la ciutat de Gavà.
  • Formació professionalitzadora adequada al lloc de treball en què hagi estat contractat/ada. La durada és entre 90 i 150h., de forma presencial.
  • Orientació laboral i acompanyament d'una tècnica orientadora durant tot el programa.

  Les característiques dels i les joves participants del projecte són: estar en situació d'atur, amb formació de graduat Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat o Cicle Formatiu de Grau Mitjà o equivalència a efectes laborals i acadèmics, i que prioritàriament tinguin experiència professional i siguin de Gavà.

  Si teniu interès en el projecte, formalitzeu la vostra inscripció de forma presencial al Centre de Suport a l'Empresa, per correu electrònic a cse@gava.cat o per telèfon al 93 633 34 50.

  "Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el Ministeri d'Ocupació  ii Seguretat, d'acord amb el Programa "Fem Ocupació per a Joves", regulat per l'Ordre EMO/256/2015,modificada per l'Ordre TSF/212/2016, de 29 de juliol, la Resolució TSF/2937/2017, de 14 de desembre,, per la qual s'obre la convocatòria de l'any 2017 per a la concessió de subvencions destinades a la realització de les actuacions del Programa "Fem Ocupació per a Joves" i la Resolució TSF/2936/2017,d'1 de desembre per la qual s'obre la convocatòria anticipada per al 2018 per a la concessió de subvencions destinades a la realització de les actuacions del Programa "Fem Ocupació per a Joves".