La Fira 2020

La Fira d'Espàrrecs, organitzada per l'Ajuntament de Gavà amb la col·laboració de la Cooperativa Agropecuària de Gavà i del Baix Llobregat, pel que fa al vessant agrícola, i de l'Agrupació de Restauradors de Gavà, en el gastronòmic, arriba enguany a la 67a edició i se celebrarà els dies 30 d'abril, 1,2 i 3 de maig.

DATES DE CELEBRACIÓ

30 d'abril, 1,2 i 3 de maig de 2020

Pots consultar tota la informació de la Fira Espàrrecs 2020 al web www.firaesparrecsgava.cat
 

Ubicació:

Pl. de Jaume Balmes

Entrada: Gratuïta

Superfície: 20.000m², aproximadament.

 

HORARIS: Per determinar

 

La Fira d'Espàrrecs, aparador de l'economia local i comarcal

 

La primera edició d'allò que avui coneixem com la Fira d'Espàrrecs va tenir lloc el 22 de maig de 1932. Va néixer com a concurs/exposició d'espàrrecs en què els pagesos volien mostrar un producte autòcton que només es cultivava als camps situats a les Sorres de Gavà. En la dècada dels anys trenta, el cultiu de l'espàrrec blanc va tenir el seu moment d'esplendor. En aquesta època la producció superava les sis mil tones anuals.

 

La Fira actualment és una mostra agrícola, comercial i gastronòmica que, any rere any, visiten més de 30.000 persones. La transformació social i econòmica que ha experimentat Gavà s'ha reflectit a la Fira. Alhora que conserva el vessant agrícola, element identificatiu d'aquesta mostra amb les paneres artístiques amb productes del camp i els lots d'espàrrecs, ha anat incorporant altres sectors com el comercial i el gastronòmic.

 

La ciutat es guarneix de Fira

 

Les entitats culturals, socials, esportives i educatives del municipi també es bolquen amb la Fira i hi participen de manera molt activa ja sigui amb actuacions a l'escenari, exhibicions o organitzant tota mena d'activitats. Gegants i Castellers no perden l'ocasió per vestir-se de gala i se sumen a la interessant oferta de tallers i jocs destinats al més petits perquè puguin gaudir de tot un dia en família a la Fira.

 

 

 

Tornar